Spring naar content

Projecten

Een greep uit onze projecten

ADS Groep is de solide bouwpartner voor opdrachtgevers en ketenpartners in het openbaar bestuur, de zorg, het onderwijs én de watersector. Onze jarenlange ervaring en onderscheidend vakmanschap maakt dat wij al decennia lang de mooiste projecten hebben mogen realiseren. Sinds een aantal jaren zijn we ook toegetreden op de leisure markt. Mooie projecten maken vóór mensen en mèt mensen, daar staan wij voor!

Water

AWZI Haarlem Waarderpolder

Op het AWZI in Haarlem verrichten we diverse renovatiewerkzaamheden. Vanwege de continuïteit van het zuiveringsproces, complexiteit en veiligheid worden de slibgistingstorens één voor één gerenoveerd. Voor een optimaal resultaat vindt het ontwerp van SGT2 plaats in een bouwteam; dit doen we samen met Hoogheemraadschap van Rijnland en IV-Water, zodat we al in de voorbereidende fase onze expertise kunnen leveren.

Schermafbeelding 2022-07-19 om 16.44.10
Foto Verdygo
Water

Modulaire Duurzame Rioolwaterzuivering (MDR) VERDYGO

Verdygo is een door Waterschapsbedrijf Limburg ontwikkelde nieuwe ontwerp- en bouwtechniek voor een innovatieve, modulaire en duurzame rioolwaterzuiveringsinstallatie. De uitgangspunten zijn rioolwater zuiveren op maat, tegen zo laag mogelijke kosten en tegelijkertijd flexibel in kunnen spelen op technologische, demografische of klimatologische ontwikkelingen. De kern van Verdygo is de modulaire manier van ontwerpen en bouwen met behulp van bestaande en nieuwe technologieën. Het concept van een modulaire zuivering hebben we verder ontwikkeld tot een uitvoeringsontwerp dat uiteindelijk gerealiseerd is op de RWZI in Simpelveld en Roermond. Alle modules zijn prefab geproduceerd, samengebouwd en voorbereid in de productiehallen van ADS Groep Toelevering Water. Wij zijn trots dat ADS Groep één van de eerste zuiveringen conform dit principe mocht realiseren.

Water

Pacas Leiden Noord

Schermafbeelding 2022-07-19 om 16.44.10
Foto Gemaal Halfweg
Water

Gemaal Halfweg Giethoorn

Voor gemaal Halfweg zijn we aan de slag gegaan met het aanpassen van de pompcapaciteit voor flexibel peilbeheer. Deze aanpassing was noodzakelijk, vanwege onder andere het einde van de technische levensduur van dit gemaal, de bodemdaling in de landbouwpolders rondom Scheerwolde en het instellen van een flexibel peilbeheer in dit gebied. Het huidige gemaal werd gerenoveerd, met behoud van het monumentale karakter van het pand.

Water

DWZI Weerseloseweg Enschede

Om in de toekomst als waterproductiebedrijf te kunnen blijven functioneren, moest de waterzuivering van Vitens aan de Weerseloseweg in Enschede worden aangepast en uitgebreid. Wij realiseerden de levering, montage en bouw van een nieuwe kleinere zuivering bestaande uit voorfiltratie, pelletontharding en nafiltratie.

Schermafbeelding 2022-07-19 om 16.44.10
Water

Brug Nieuwveen transport

Water

Pompstation De Put Nieuw Lekkerland

Bouw

Pathé Leeuwarden

In Leeuwarden realiseerden we bioscoop Pathé. Het project ligt centraal in Leeuwarden op een binnenstedelijke locatie met een kleine bouwkavel. Het bouwproces is natuurlijk, als een echte film, prachtig in beeld gebracht.

Schermafbeelding 2022-07-19 om 16.46.42
Foto Marijke Hiem Heerenveen
Bouw

Woonzorgcomplex Marijke Hiem Heerenveen

In Heerenveen hebben wij in bouwteam het ontwerp en de nieuwbouw van woonzorgcomplex Marijke Hiem gerealiseerd. Een eyecatcher aan de buitengevel zijn de bloemkozijnen welke zijn geproduceerd door onze aflevering Toelevering Bouw.

Foto Marijke Hiem Heerenveen2
Bouw

VMBO Hengelo

In Hengelo mochten wij een school voor voortgezet onderwijs en sporthal realiseren. De school omvat leslokalen, een collegezaal, een aula, praktijklokalen, diverse laboratoria en leerpleinen, die voldoen aan alle eisen op het gebied van ventilatie (conform Frisse Scholen klasse B), akoestiek en afzuiging. Kenmerkend aan het project was het maximaal ontzorgen van de opdrachtgever. Er werd één integrale planning opgesteld van alle relevante projectactiviteiten en raakvlakken werden in kaart gebracht. Zo ontstond er een hoge mate van betrokkenheid en transparantie. Het gehele project werd in BIM uitgevoerd.

Schermafbeelding 2022-07-19 om 16.46.42
Foto Kindcentrum Mokum
Bouw

Kindcentrum Mokum

Met de realisatie van het nieuwe Kindcentrum leveren we een waardevolle en maatschappelijke bijdrage aan deze bijzondere onderwijsvoorziening. De school wordt duurzaam gebouwd waarbij niet alleen hoogwaardige isolatie wordt toegepast, maar ook aandacht is voor waterretentie en groene gevels. Bovendien worden er ook PV panelen op het dak geplaatst. Hiermee past het ook uitstekend binnen de ambitie om een hoogwaardige stedelijke en duurzame woonwijk in combinatie met maatschappelijke- sport- en onderwijsvoorzieningen te creëren.

Bouw

Recreatiewoningen Ruijghenrode, Lochem

Wil je meer weten over onze projecten? Bekijk dan onze referenties op www.adsgroep.nl